fbpx

7 Gode grunner til å bo på Skjelnan

Feltet på Skjelnan

I høst startet byggingen av de første boligene på Skjelnan boligfelt. Byggingen er i gang, og de første husene vil stå klar våren 2021. Kunne du tenke deg egen tomt med enebolig i Tromsø bør du lese disse syv grunnene til å bo på Skjelnan.

1. Solforholdene

På Skjelnan går ingen soltime til spille. Boligfeltet er vestvendt, uten blokkerende terreng i horisonten. Det vil være helt fantastiske solforhold både på dag, ettermiddag og kveld. Uteplassene til eneboligene er vendt mot sørvest og de skal ligge i le, slik at de kan brukes mest mulig i løpet av dagen. Hver bolig har sin egen «private sfære» utomhus.

2. Nærheten til naturen

På Skjelnan boligfelt venter friluftsmulighetene rett utenfor dørstokken. Lysløypa går rett gjennom feltet og er perfekt for ski, sykkel og løping. Man kan følge elveleiet opp i høyden, nydelige fjellturer til Hammaren (357 moh) eller Blåkollen (461 moh) starter idet du går ut døra. Like over veien fra boligfeltet er fjæra, hvor du kan finne roen til bølgeskvulpet eller sette ut i sundet med kajakk.

Naturen utenfor Skjelnan

3. Utsikten

Utsikten fra Skjelnan er enestående, med Kvaløyas majestetiske fjell som bakteppe når man skuer over sundet mot vest. Byens lys, fly som letter og lander, røyken fra pipene på en kaldværsdag. Det er gøy å følge med. Mot nord ligger Ringvassøya og dupper i havet. Vender man nesen sørover kan man se Ishavskatedralen og Trømsøbrua i all sin prakt, samt ikonene Tromsdalstinden og Fjellheisen.

4. Roen

Skjelnan boligfelt er en naturlig forlengelse av eksisterende infrastruktur – men med sin egen rolige atmosfære. Både blodtrykk og puls senkes noen ekstra hakk, mens du skuer ut over innseilingen til Tromsø. Her byttes kjas og mas ut med bekkesilder, bølgeskvulp fra fjæra og suset fra skogen. For kan foreldre tilby ekstra trygg og rolig atmosfære for barbeinte, småføtter.

Trær og elv

5. Kort vei til alt

Trygg gangavstand til Skjelnan kommunale barnehage og Skjelnan barneskole og ungdomsskole skaper enkelhet i hverdagen for småbarnsfamiliene i boligfeltet. I Kroken bydel har man alle fasiliteter tilgjengelig, fra dagligvarebutikk til legekontor og bibliotek – kun 2 minutter unna. I tillegg er det idrettslag, ridetilbud og alpinløype i umiddelbar nærhet.

6. Overraskende sentralt

Skjelnan ligger i underkant av 10 minutter med bil fra Universitetet og UNN. Har du akuttvakter ved UNN, er det dermed ingen problem å være lynraskt på plass. Og det tar faktisk bare 15 minutter fra Skjelnan til du er parkert i sentrum. Busstopp med et godt kollektivtilbudet like ved feltet, hvis du vil la bilen stå.

7. Splitter nytt

Her bygges det splitter nye eneboliger i Tromsø. Det er sjelden vare. Her er det ikke snakk om å bo i et leilighetskompleks, men hus med egen tomt i Nordens Paris. Tenk på følelsen av at ditt nye hjem er nettopp dét: Splitter nytt! Eneboligene i Skjelnan boligfelt er elegante hus med et moderne preg og form, med ekstra takhøyde – tegnet av det tradisjonsrike Arkitektkontoret Amundsen. Lokale arkitekter vet hva som kreves av hus her nord, og de har tegnet skal kreve lite vedlikehold, er energisparende og har grønn standard for varmegjenvinning.